Cille Bunk Pedersen

Assistent: Gustav Spurré


Nuværende arbejdsplads: Bistro Boheme og Kokkelandsholdet
Tidligere arbejdspladser: Ruth Hotel, Restaurant Uformel
Udlært i år: 2020
Udlært fra: Ruths Hotel

Hvorfor har du tilmeldt dig Årets Kok?
Jeg har tilmeldt mig Årets Kok for at udfordre og dygtiggøre mig selv og mit håndværk. Her er konkurrencen er en rigtig god måde at få en masse træning.

Hvad betyder det for dig, at der afholdes konkurrencer som Årets Kok?
Jeg har altid glædet mig til, at Årets Kok skal afholdes. Selv da jeg var elev og stod med store begejstrede øjne for at kigge ind i køkkenerne. Jeg har altid vidst, at jeg en dag selv ville prøve at tilmelde mig, og se om jeg kunne komme med ind og konkurrere i de køkkener.

Hvor henter du din inspiration / hvem fra branchen er dit forbillede?
Jeg henter min inspiration fra rigtig mange mennesker og steder. Jeg synes dog, at jeg får den mest direkte inspiration fra mine kollegaer og Kokkelandsholdet, fordi jeg altid har dem ved hånden og kan spørge om tips eller hjælp. På Bistro Boheme ser jeg enormt meget op til Kristian Holmstrøm. Det kokkeleksikon han har inde i hovedet er helt unikt og prisværdigt. Min helt store franske mentor har selvfølgelig altid været Michel Michaud. Han er bare rock’n’roll!

Hvad er dine forventninger til finalen?
Jeg forventer, at finalen bliver en god og festlig dag for alle finalister. Det bliver en hård kamp mod dem alle, så jeg forventer selvfølgelig, at det bliver hårdt. Men jeg glæder mig bare rigtig meget til at komme ind i køkkenet og mærke ilden.

Hvorfor valgte du en karriere som kok?
Det var et rent tilfælde, at jeg startede som kok. Jeg manglede lidt noget at lave i min “vinter pause“ fra faldskærm. Så jeg tilmeldte mig grundforløbet som kok og tjener. Og i det første øjeblik, jeg begyndte at lave mad på Tech College var jeg klar over, at det var det her jeg skulle være. Jeg var naturlig god til noget. Jeg fandt min hylde. Og så var jeg så heldig, at jeg fik en elevplads på skønne Ruths Hotel i Skagen.

Nævn de tre bedste ting ved dit job
1) At man altid kan lære nye ting og hele tiden skal være med på dubberne. Man er selv skyld i sin egen udvikling i faget.
2) Jeg elsker at skabe oplevelser for folk. Kokke- og tjenerfaget er fantastisk til virkelig at give gæster en unik oplevelse.
3) En af mine absolut favoritting ved mit arbejde er den familie man får. Vi bruger alle sammen rigtig mange timer på restauranten, så ens kollegaer er bare dem, man altid ser. Og de er der altid for én.

 

VIDEO

Årets Tjener 2023

Simone Westerberg fra Kong Hans Kælder løb med guldet, da finalen i Årets Tjener 2023 blev afviklet den 21. marts. Hun var oppe imod syv ambitiøse kolleger fra hele landet, men lykkedes med at overbevise dommerne om, at hun var bedst af dem alle.
Efter konkurrencen var hun 40.000 kroner og en fornem titel rigere, og meget naturligt ét stort smil, da hun sagde:

”Jeg er i virkeligheden bare mig selv så meget jeg overhovedet kan være, og at det bliver belønnet, det er det fedeste”.