Danmarks bedste kokke- og tjenerelever er fundet

HORESTA og 3F afviklede onsdag den 22. marts 2023 DM for elever inden for kokke-, tjener- samt smørrebrøds- og cateringfaget. Her kæmpede den nye generation i hotel- og restauranterhvervet om titlerne Årets Kokkeelever, Årets Tjenerelever og Årets Smørrebrød- og Cateringelever. Konkurrencerne foregik på messen Madværkstedet i København.

Deltagerne stillede op i hold af to, og finalerne for kokke- og tjenerelever blev afviklet simultant.

For kokkeleverne lød opgaven på at tilberede en 3-retters menu på 6 timer og 30 minutter. Den ene ret var kendt på forhånd, den anden havde et kendt hovedemne, mens råvarerne til den sidste ret først blev udleveret på finaledagen.

Årets Kokkeelever 2023
Årets kokkeelever 2023 blev Luna Danielsen-Byrsting og Mikkeline Møller Rasmussen fra ZBC. Luna er elev på Bistro 17 og Mikkeline på Pomle Nakke.

Årets Tjenerelever 2023
Imens de vindende kokkeelever sled i køkkenet, serverede tjenereleverne maden for specielt indbudte gæster. Her imponerede særligt Amalie Druekær Rasmussen og Alexander E. Krause med borddækning, vinidentifikation, vinforklaring, mixologi samt gæstebetjening, og de løb derfor med tjenerguldet. Guldvinderne går på ZBC og er elever på henholdsvis Støvlet Katrines Hus og Toldboden.

Årets Smørrebrød- og Cateringelever 2023
I den sidste gastronomikonkurrence dystede landets bedste smørrebrøds- og cateringelever om DM-titlen, og her vandt Kasper Kirketerp Hansen og Sara Arbjerg Pedersen fra Aarhus Tech. Kasper er elev på Patrick F og Sara på Malling Kro.

 

Hjertelig tak til vores trofaste sponsorer, som støtter op om vores konkurrencer og arbejdet med gastronomien
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo
logo

Finalister | Kokkeelever

HRS 440X306

Frej Reffstrup
Restaurant Ark

Marie Rasmussen
Svogerslev Kro

Holdleder: René Wagner

Se holdets menu (pdf)

Techcollege 440X306

Natascha Høg Grønhøj
Restaurant Fusion

Geisler Aputsiaq Taatsiannguaq
Alimentum

Holdleder: Blaise Badre

Se holdets menu (pdf)

College360 440X306

Anders Nørgaard Karlsen
Frisholt, Grundfos

Noah Michael Calloway Skibsholt
Restaurant Tree Top

Holdleder: Kathrine Ottosen

Se holdets menu (pdf)

Hansenberg 440X306

Simon Bech Pedersen
Munkebjerg Hotel

Danny Khai Son Quach
Munkebjerg Hotel

Holdleder: Peter Finnemann Viuff

Se holdets menu (pdf)

Aarhus Tech 440X306

Philip Zargahi Thomsen
Restaurant ET

Johs Egedal Andreasen
Aarhus Tech

Holdleder: Torben Jensen

Se holdets menu (pdf)

Zbc 440X306

Luna Danielsen-Byrsting
Bistro 17

Mikkeline Møller Rasmussen
Pomle Nakke

Holdleder: Kristian Nissen Arlet

Se holdets menu (pdf)

Finalister | Tjenerelever

HRS 440X306

Victor Bentsen
Søllerød Kro

Frederikke Nyberg
Kong Hans Kælder

Holdleder: Henrik Lindegaard Petersen

Holdet serverer for køkken nr. 5.

Se holdets vinmenu (pdf)

College360 440X306

Maria Brygger Rasmussen
Gl. Skovridergaarden

Mia Holm Laage
Nordisk Spisehus

Holdleder: Jannie Zepernick

Holdet serverer for køkken nr. 4.

Se holdets vinmenu (pdf)

Hansenberg 440X306

Natalie Berg Christensen
Hotel Koldingfjord

Augusta Lynge Jensen
Hotel Koldingfjord

Holdleder: Hanne Mikkelsen

Holdet serverer for køkken nr. 6.

Se holdets vinmenu (pdf)

Zbc 440X306

Amalie Druekær Rasmussen
Støvlet Katrines Hus

Alexander E. Krause
Toldboden

Holdleder: Martin Castillo

Holdet serverer for køkken nr. 3.

Se holdets vinmenu (pdf)

Techcollege 440X306

Sofie Bjerre Christensen
Bryghuset Vendia

Josefine Frøkjær-Jensen
San Giovanni

Holdleder: Thomas Riis

Holdet serverer for køkken nr. 2.

Se holdets vinmenu (pdf)

Kold College 440X306

Emil Pandrup
Sixtus, Signatur Hotel

Luciano Foschi
Restaurant Fynboen

Holdleder: Rasmus Andersen

Holdet serverer for køkken nr. 1.

Se holdets vinmenu (pdf)

Smørrebrød & Cater-finalister

Kold College 440X306

Thomas Janus Dahl
Det Hvide Pakhus

Gitte Alsing Møller
Kold College

Holdleder: Martin Ønnerth

Aarhus Tech 440X306

Kasper Kirketerp Hansen
Patrick F

Sara Arbjerg Pedersen
Malling Kro

Holdleder: Torben Jensen

Program for konkurrencerne

Året Kokkeelev

  • Kl. 08.00: Første hold starter
  • Kl. 08.25: Sidste hold starter
  • Kl. 12.05: VIP-gæster møder
  • Kl. 12.30: Første forret afleveres
  • Kl. 12.55: Sidste forret afleveres
  • Kl. 13.30: Første hovedret afleveres
  • Kl. 13.55: Sidste hovedret afleveres
  • Kl. 14.30: Første dessert afleveres
  • Kl. 14.55: Sidste dessert afleveres
  • Kl. 16.30: Præmieoverrækkelse

Årets Tjenerelev

  • Kl. 08.00-08.30: Borddækning
  • Kl. 08.35-09.30: Vinforklaring
  • Kl. 09.35-10.30: Menu & Vin
  • Kl. 10.15-11.35: Mixologi
  • Kl. 11.45-12.10: Skænkning af mousserende vin
  • Kl. 12.20-12.45: VIP-gæster seates
  • Kl. 12.30: Første forret serveres
  • Kl. 12.40-13.50: Vinidentifikation
  • Kl. 12.55: Sidste forret serveres
  • Kl. 13.30: Første hovedret serveres
  • Kl. 13.40-14.50: Spiritusidentifikation
  • Kl. 13.55: Sidste hovedret serveres
  • Osteservering
  • Kl. 14.30: Første dessert serveres
  • Kl. 14.55: Sidste dessert serveres
  • Kl. 16.30 Præmieoverrækkelse

Årets smørrebrød-/cateringelev

  • Kl. 10.00: Hold 1 starter
  • Kl. 10.10: Hold 2 starter
  • Kl. 13.00: Hold 1 afleverer
  • Kl. 13.10: Hold 2 afleverer
  • Kl. 13.30-14.00: Buffet
  • Kl. 16.30 Præmieoverrækkelse

Dommere

Årets Kokkeelev

  • Tommy Jespersen
  • Sebastian Holberg Svendsgaard
  • Christian Wellendorf
  • Michael Forsø Kragh
  • Mikkel Laursen – køkkendommer

Årets Tjenerelev

  • Ann Mari Wang-Johannesen
  • Heine Egelund
  • Christian Neve
  • Jannie Jørgensen
  • Rasmus Støttrup Østergaard
  • Mikkel Borgstrøm

Årets smørrebrød-/cateringelev

  • Ketti Wentzlau
  • Michael Wiuff
  • Mikkel Laursen – køkkendommer