Jesper Bæk Løbner
Assistent: Cheryce Højbøge
Alder: 26 år
Nuværende arbejdsplads: Restaurant Nögen
Tidligere arbejdspladser: Hotel Dagmar, Ruths Hotel, Les Bacchanels (Frankrig), Restaurant Porsborgs
Udlært i årstal: 2018
Udlært fra: Les Bacchanels, som var en Michelin-restaurant i Sydfrankrig
Hvorfor har du tilmeldt dig Årets Kok?
Jeg har tilmeldt mig, fordi jeg synes, det er spændende med nye udfordringer, og opgaverne til Årets Kok passer godt til mit daglige arbejde på Restaurant Nögen, hvor det også ofte handler om at være kreativ på kommando.
Hvad betyder det for dig, at der afholdes konkurrencer som Årets Kok?
For mig betyder deltagelse i konkurrencer som Årets Kok en mulighed for at udfordre mig selv, stræbe efter perfektion og møde en masse spændende mennesker. Det er en mulighed for at være en del af et inspirerende miljø, hvor jeg kan udvikle mig både som person og kok. Jeg ser frem til at lære af andre og blive en aktiv deltager i dette spændende fællesskab.
Hvor henter du din inspiration / hvem fra branchen er dit forbillede?
Min inspiration henter jeg fra forskellige steder. Først og fremmest ligger en stor del af min inspiration i de råvarer, jeg arbejder med, da de udgør grundlaget for alt, jeg skaber i mit daglige arbejde. Udover det rejser jeg meget for at dykke ned i det kulturelle aspekt af madlavning. Selvfølgelig finder jeg også inspiration i kogebøger og sociale medier. Generelt mener jeg, at der er masser af forbilleder og dygtige mennesker i branchen, og jeg stræber efter at lære og trække inspiration fra flere forskellige for at udvikle min egen tilgang til madlavning. Mange af mine tidligere chefer har været forbilleder i den tid, jeg har arbejdet for dem, men nu søger jeg at finde min egen vej og skabe min egen identitet.
Hvad er dine forventninger til finalen?
En lærerig og spændende dag, hvor jeg forhåbentlig ender med en god placering.
Hvorfor valgte du en karriere som kok?
Jeg valgte at blive kok, fordi jeg i en tidlig alder fandt et fællesskab i køkkenet, hvor jeg følte mig hjemme, og hvor jeg dagligt blev udfordret på en fed og spændende måde.
Nævn de tre bedste ting ved dit job
1) Friheden til kreativitet
2) Muligheden for at være med til at lære og uddanne elever
3) Glæden ved at lave mad