Bedømmelsen af Årets Kok & Årets Tjener lægger sig op af de internationale regler, som bliver anvendt i Worldchefs (WACS) konkurrencer. Alle deltagere vil i alle kategorier starte med max. point, hvorefter der vil ske en reduktion af point for fejl og mangler.

Årets Kok - bedømmelse:

For Årets Kok gælder det, at dommerpanelet vil dømme både køkken og smag.

  • Smag (grundsmage, dufte og tekstur)
  • Præsentation (kreativitet/personlighed, helhedsindtryk, harmoni, nyhedsværdi og komposition)
  • Service (service-hygiejne, spild, anretningsteknik og samarbejde)
  • Klargøring, forberedelse, køkkenteknik, udnyttelse af hovedemner
  • Hygiejne generelt
  • Mise en place herunder råvarehåndtering
  • Spild /økonomi

 

Årets Tjener - bedømmelse

For Årets Tjener lægges der i bedømmelsen vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener og beherskelsen af fagets mange aspekter.

Hver af de udvalgte discipliner vil være vægtet, og udover korrekt fagligt arbejde bliver deltagerne også bedømt på personlig fremtoning.

Dommere Årets Kok 2025
  • Kenneth Toft-Hansen (overdommer)
  • Rasmus Munk
  • Tommy Raanti
  • Eric Vildgaard
  • Anita Klemensen
  • Mikkel Laursen
Dommere Årets Tjener 2025
  • Peter Pepke (overdommer)
  • Søren Ledet
  • Tina Vildgaard
  • Peter Fagerland
  • Ann Mari Wang Johannessen
  • Christian Neve