Bjarke Jeppesen
Assistent: Magnus Lund Hansen
Alder: 35
Nuværende arbejdsplads: Treetop Restauranten
Tidligere arbejdspladser: Hotel Hesselet, Comwell Kongebrogaarden, Restaurant Domestic
Udlært i årstal: 2010
Udlært fra: Hotel Hesselet
Hvorfor har du tilmeldt dig Årets Kok?
For at vise mig frem på den store scene og så er det en titel, jeg benhårdt går efter at vinde.
Hvad betyder det for dig, at der afholdes konkurrencer som Årets Kok?
Jamen det er super fedt. Det er både sjovt, krævende og hårdt. Årets Kok er jo den største nationale konkurrence for kokke i Danmark, så det er her man får lov til at prøve kræfter med de dygtigste konkurrence kokke, og man får muligheden for at lave mad for et yderst kompetent dommerpanel.
Hvor henter du din inspiration / hvem fra branchen er dit forbillede?
Uha, der er mange. Der er alle de gode håndværkere, dem kan man altid lære noget af og blive inspireret af. Der er en masse dygtige kokke, som jeg ser rigtig meget op til – bare kig på dommerpanelet! Den største inspiration kommer til mig, når jeg er i naturen, i marken eller ude og se de små lokale producenter. Jeg har et par forbilleder, men Kenneth Hansen er helt klart en af dem, pga. hans håndværk og titel som tidligere verdensmester.
Hvad er dine forventninger til finalen?
Jeg forventer et tårnhøjt niveau, godt kammeratskab og sportsmanship.
Hvorfor valgte du en karriere som kok?
Jeg valgte at blive kok fordi jeg brænder for at lave mad, være kreativ og kunne få lov til at være en del af et team.
Nævn de tre bedste ting ved dit job
1) At lave mad til gæster og kunne give en oplevelse til andre
2) At få lov til at lege med maden, finde nye kombinationer, finde på nye retter og bare få lov til at være kreativ, udvikle mig og hele tiden blive bedre.
3) At lede et team, få holdet til at arbejde sammen og skabe en sult på holdet efter at levere på højest mulige niveau hele tiden. At få kokke og elever til at shine og få det bedste ud af dem.