KAMPEN OM AT BLIVE DEN NÆSTE 'ÅRETS TJENER'

Hvem kan deltage?

Alle danske statsborgere med svendebrev som tjener eller tilsvarende udenlandsk uddannelsesbevis kan tilmelde sig og deltage i udvælgelsen.

Finalen:

Der vil foregå en simultan afvikling af Årets Tjener og Årets Kok. Dette betyder, at hver finalist tilknyttes et køkken, hvor en Årets Kok finalist tilbereder 7 couverter til servering for særligt indbudte gæster.  

Under konkurrencen har finalister i Årets Kok ikke adgang til restaurantområdet.

Der er tale om 2 selvstændige og uafhængige konkurrencer, hvor den enkelte deltagers præstation alene har betydning for egen placering.

Finalisterne dækker selv deres bord ud fra de objekter, som er til rådighed. Borddækningen bedømmes og det er ikke tilladt at medbringe egne ting til borddækning.

Udover servering for de særligt indbudte gæster består finalen af nogle af de tidligere nævnte discipliner – de udvalgte discipliner oplyses i god tid inden konkurrencen.

 

Bedømmelse:

Bedømmelsen af Årets Tjener vil lægge sig op af de internationale regler, som bliver anvendt i WACS konkurrencer. Alle deltagere vil i alle kategorier starte med max. point, hvorefter der vil ske en reduktion af point for fejl og mangler.

Ved bedømmelsen lægges der vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener og beherskelsen af fagets mange aspekter.

Hver af de udvalgte discipliner vil være vægtet, og udover korrekt fagligt arbejde bliver deltagerne også bedømt på personlig fremtoning.

Discipliner og vægtning meddeles i god til inden konkurrencen.

Ansatte hos et medlem af dommerkomiteen - og personer, der er i familie med et medlem af dommerkomiteen - kan deltage.

Arrangørerne tilbyder overnatning fra dagen før finalen samt fortæring på finaledagen for finalisterne.                           

Præmier:

1. præmie kr. 40.000,00
2. præmie kr. 10.000,00
3. præmie kr. 5.000,00

Alle finaledeltagere får et diplom og en gave for deres deltagelse i konkurrencen.

Finalister ved Årets Tjener 2023:

  1. Simone Westerberg 1000X1000

    Simone Westerberg, Kong Hans Kælder

  2. Kristine Slott Olsen 1000X1000

    Kristine Slott Olsen, Formel B

  3. Andreas Kobs Laursen 1000X1000

    Andreas Kobs Laursen, Restaurant Lyst

  4. Dennis Blok 1000X1000

    Dennis Blok, Molskroen

  5. Henrik Lindegaard 1000X1000

    Henrik Lindegaard, Restauranten

  6. Johan Brodersen 1000X1000

    Johan Brodersen, Ruths Hotel

  7. Ketil Sauer 1000X1000

    Ketil Sauer, Sauer Wine

  8. Marc Thejl Hansen 1000X1000

    Marc Thejl Hansen, Restaurant Ti Trin Ned

Tina-1920x1280.jpg
Projektleder - konkurrencer
Tina Graff

Program
for finalen 2023

Tirsdag den 21. marts 2023 på Madværkstedet

ÅRETS KOK:

Kl. 8.00: Første køkken starter

Kl. 8.35: Sidste køkken starter

Kl. 12.00: VIP-gæster ankommer

Kl. 12.30: Første forret serveres

Kl. 13.05: Sidste forret serveres

Kl. 13.30: Første hovedret serveres

Kl. 14.05: Sidste hovedret serveres

Kl. 14.30: Første dessert serveres

Kl. 15.05: Sidste dessert serveres

Kl. 16.30: Præmieoverrækkelse

ÅRETS TJENER:

Kl. 08.00 - 08.35: Borddækning

Kl. 08.35 - 09.50: Vinforklaring

Kl. 10.05 - 11.00: Flambering

Kl. 11.15 - 11.55: Tranchering

Kl. 12.00: VIP-gæster møder

Kl. 12.10 - 12.45: Skænkning af mousserende vin

Kl. 12.30 - 13.05: Servere forret

Kl. 12.45 - 13.25: Spiritusidentifikation

Kl. 13.30 - 14.05: Servere hoveret

Ostevogn

Kl. 14.30 - 15.05: Servere dessert

Kl. 16.30: Præmieoverrækkelse