KAMPEN OM AT BLIVE DEN NÆSTE 'ÅRETS TJENER'
Hvem kan deltage?
Alle danske statsborgere med svendebrev som tjener eller tilsvarende udenlandsk uddannelsesbevis kan tilmelde sig og deltage i udvælgelsen.
Finalen:
Der vil foregå en simultan afvikling af Årets Tjener og Årets Kok. Dette betyder, at hver finalist tilknyttes et køkken, hvor en Årets Kok finalist tilbereder 7 couverter til servering for særligt indbudte gæster.
Under konkurrencen har finalister i Årets Kok ikke adgang til restaurantområdet.
Der er tale om 2 selvstændige og uafhængige konkurrencer, hvor den enkelte deltagers præstation alene har betydning for egen placering.
Finalisterne dækker selv deres bord ud fra de objekter, som er til rådighed. Borddækningen bedømmes og det er ikke tilladt at medbringe egne ting til borddækning.
Udover servering for de særligt indbudte gæster består finalen af nogle af de tidligere nævnte discipliner – de udvalgte discipliner oplyses i god tid inden konkurrencen.
Bedømmelse:
Bedømmelsen af Årets Tjener vil lægge sig op af de internationale regler, som bliver anvendt i WACS konkurrencer. Alle deltagere vil i alle kategorier starte med max. point, hvorefter der vil ske en reduktion af point for fejl og mangler.
Ved bedømmelsen lægges der vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener og beherskelsen af fagets mange aspekter.
Hver af de udvalgte discipliner vil være vægtet, og udover korrekt fagligt arbejde bliver deltagerne også bedømt på personlig fremtoning.
Discipliner og vægtning meddeles i god til inden konkurrencen.
Ansatte hos et medlem af dommerkomiteen - og personer, der er i familie med et medlem af dommerkomiteen - kan deltage.
Arrangørerne tilbyder overnatning fra dagen før finalen samt fortæring på finaledagen for finalisterne.
Præmier:
1. præmie kr. 40.000,00
2. præmie kr. 10.000,00
3. præmie kr. 5.000,00
Alle finaledeltagere får et diplom og en gave for deres deltagelse i konkurrencen.
Finalister ved Årets Tjener 2023:


Program
for finalen 2023
Tirsdag den 21. marts 2023 på Madværkstedet
ÅRETS KOK:
Kl. 8.00: Første køkken starter
Kl. 8.35: Sidste køkken starter
Kl. 12.00: VIP-gæster ankommer
Kl. 12.30: Første forret serveres
Kl. 13.05: Sidste forret serveres
Kl. 13.30: Første hovedret serveres
Kl. 14.05: Sidste hovedret serveres
Kl. 14.30: Første dessert serveres
Kl. 15.05: Sidste dessert serveres
Kl. 16.30: Præmieoverrækkelse
ÅRETS TJENER:
Kl. 08.00 - 08.35: Borddækning
Kl. 08.35 - 09.50: Vinforklaring
Kl. 10.05 - 11.00: Flambering
Kl. 11.15 - 11.55: Tranchering
Kl. 12.00: VIP-gæster møder
Kl. 12.10 - 12.45: Skænkning af mousserende vin
Kl. 12.30 - 13.05: Servere forret
Kl. 12.45 - 13.25: Spiritusidentifikation
Kl. 13.30 - 14.05: Servere hoveret
Ostevogn
Kl. 14.30 - 15.05: Servere dessert
Kl. 16.30: Præmieoverrækkelse