Forret
Bagt Pighvar - musling fars
Oliven, citrus blanquette
Blomkål med salt/sylt citron, brokkolini, kartoffel
Peberrodspure og mandler

Hovedret
Stegt kalvehøjreb på ben,
Pithivier med braiseret kalvetunge, kalvehjerte, karameliserede løg, citrontimian & salt citron.
Selleri pure med brunet smør, dampet asparges broccoli med estragon, hvide asparges med
citronolie og syltet perleløg.
Sauce Mystique med syltet sennepskorn.

Dessert
Baba au Rhum med lime, citrus, citrongræs cognac
Blodgrape kompot med mandler
Creme Fraiche citron ‘ fromage’ med mynte
Vanilleis

Her er de 10 finalister
Mikkel Højborg Olsen fra Social Cantina i København kan kalde sig Årets Kok 2023.
Han stiller sig dermed op i rækken af store kokkenavne, som gennem historien har vundet konkurrencen.
De otte finalister skulle kreere en forret, en hovedret og en dessert. De vidste på forhånd, at forretten skulle indeholde hvid fisk og bløddyr. Hovedretten skulle bygges op på højreb af naturkvæg, mens desserten skulle tilberedes af råvarer, som de først fik udleveret på dagen.
Konkurrencen løb over 6½ timer, og Mikkel Højborg Olsens præstation var nok til at imponere en række af landets dygtigste kokke i dommerpanelet. Heriblandt den tidligere verdensmester, Kenneth Toft-Hansen fra Svinkløv Badehotel.
Andenpladsen gik til Michael Nørtoft fra MN Dining på Frederiksberg, mens Michael Miv Pedersen fra Tabu i Aalborg vandt bronze.
Se alle finalisterne herunder: