Topgastronomi inspirerer Kristoffer

Kristoffer Madsen deltager i Årets Kok og arbejder til daglig på Restaurant HOS i Odense. For ham har en karriere i erhvervet været et vendepunkt i livet, og han anbefaler alle unge mennesker, der er nysgerrige på faget, til at give det et skud.

Det er nytænkende retter, der trækker i Kristoffer. Dem tilbereder han hver dag på Restaurant HOS i Odense, og det er også dem, han husker fra sine bedste oplevelse i erhvervet.

”Der er ingen tvivl om, at min bedste restaurantoplevelse var på Geranium. Her var fokus på smag, stemning og detaljer i så høj en grad, at man hele tiden blev positivt overrasket. Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer.”

Dermed kommer det heller ikke som en overraskelse, at Rasmus Kofoed var hele grunden til, at Kristoffer begyndte i branchen.

”Der er så mange dygtige kokke i branchen, men for mig kan Rasmus Kofoed noget helt særligt.”

Venner for livet
Men der er også andre topkokke, der har inspireret Kristoffer. Og det er blandt andre Rasmus Munk.

”Jeg har været så heldig at spise på The Alchemist, og det var en fantastisk oplevelse. Jeg er faktisk sikker på, at jeg kunne spise der hver eneste dag, og alligevel føle, jeg oplevede nyt.”

Men ét er at spise på de gode restauranter som gæst. Hvad har det givet Kristoffer at være del af denne branche?

”Det har givet mig så utroligt meget. Jeg udvikler mig fagligt som kok hver eneste dag, og så har jeg fået venner for livet. Jeg kunne ikke forestille mig at være del af en anden branche, og jeg håber, at unge mennesker, der er nysgerrige på branchen, giver det et skud, for den kan noget helt særligt.”

Se menu (pdf)

Kristoffer Madsen vil i finalen være at finde i køkken nr. 6. Læs om tjeneren Johan Brodersen, der vil servere for ham, og se hans vinmenu på siden her.