Kristine Slott Olsen vil vinde. Dem der har fulgt Årets Tjener-konkurrencen gennem årene vil kende finalisten med det store smil og lige så store overskud. Hun håber, at 2023 bliver året, hvor hun kan hejse trofæet.

Kristine Slott Olsen arbejder på Michelin-restauranten Formel B, og da spørgsmålet falder på, hvem hun ser op til, lyder svaret: Kristian Arpe Møller og Rune Jochumsen, der sammen har skabt restauranten. Hun fremhæver deres innovative syn på branchen og den konstante vilje samt lyst til konceptudvikling.

Når hun skal fremhæve sin bedste spiseoplevelse er det en anden københavnerrestaurant, der modtager roserne.

”Min bedste spiseoplevelse var på det gamle Le Sommelier, før ombygningen med Claude og Francis i køkkenet, drengene og Janni på gulvet – klassisk fransk bistro med et fantastisk vinkort og nærværende service!”

Hun håber snart at kunne opleve måltidet og servicen på Alchemist for at blive udfordret i sin klassiske opfattelse af gastronomi og drikkevarer.

Hun håber, at Årets Tjener kan være med til at vise faget frem, og hendes budskab til unge lyder:

”Det er en fantastisk branche, hvor ingen dage er ens. Et arbejde, hvor dit formål er at skabe en god oplevelse! Der er mange midler, hvortil man kan nå det mål. Mange led, og hvor alle led er lige vigtige - store som små. Det er en passioneret, næsten lidenskabelig måde at arbejde på, hvor de fleste får lov til at arbejde med deres personlige hobby på daglig basis.”

Se vinmenu (pdf)

Kristine Slott Olsen betjener i finalen bord nr. 1. Læs om kokken, Michael Miv Pedersen, og hans menu på siden her.