Bjarke laver mad med hjertet

Bjarke Jeppesen er køkkenchef på Restaurant Treetop i Vejle og deltager i Årets Kok. Han brænder for at lave danske retter af gode råvarer. Hans bedste råd til nye talenter er at lave mad med hjertet og ikke at overkomplicere retterne.

Når Bjarke Jeppesen skal nævne, hvor han har haft sin allerbedste restaurantoplevelse, kommer han til kort. For der er alt for mange at vælge imellem.

Han er derimod helt klar, når han skal dele, hvem han ser mest op til i branchen.

”Jeg ser op til rigtig mange, men primært er det Kenneth Toft Hansen, Rasmus Kofoed og Daniel Kruse.”

Han mener, at de alle har gjort enormt meget for dansk gastronomi, og dermed har de hver og især kompetencer, som resten af erhvervet kan lære af og dermed løfte niveauet over hele linjen.

En dybere mening med retterne
Når Bjarke skal pege på, hvilke restauranter han ønsker at spise på, er der flere steder indenfor landets grænser på listen.

”Jeg vil virkelig gerne smage, hvad Kenneth Toft Hansen kan på Svinkløv Badehotel. Men Restaurant Lyst er også højt oppe på listen.”

Han bliver selv begejstret, når han spiser et måltid og kan mærke, at kokken har haft en dybere mening med retten. At det ikke bare er et måltid, der skal serveres, så man kan rydde op og holde fri.

Således er hans bedste råd til nye talenter at mærke efter, hvorfor de er blevet kokke og lade det skinne igennem i retterne og ikke mindst at lade være med at overkomplicere serveringen.

”Lav mad med hjertet og husk altid, at less is more.”

Se menu (pdf)

Bjarke Jeppesen vil i finalen være at finde i køkken nr. 4. Læs om tjeneren Dennis Blok, der vil servere for ham, og se hans vinmenu på siden her.