Ambitioner skal gå hånd i hånd med fokus på detaljen

Bendix Laursen er køkkenchef på Restaurant Mark, og han lader sig gerne inspirere af de største i branchen.

Der er én restaurant, Bendix ønsker at besøge. Faktisk har den været på ønskelisten længe, men det kræver mere end en metrobillet eller en taxa at nå dertil.

”Min helt store drøm er at besøge Per Se i New York. Jeg ville simpelthen suge alle detaljer til mig ved sådan en oplevelse.”

Men det er dog ikke kun kokke i udlandet, der imponerer ham. Således er Michel Michaud, der er en grand old man indenfor kokkefaget i Danmark, blandt hans helt store forbilleder. Sammen med Brian Hansen, der netop har vundet Bocuse d’Or.

”Derfor kan der heller ikke være tvivl om, at den bedste oplevelse, jeg har haft på en restaurant er på Søllerød Kro. Eminent mad og eminent værtskab.”

De små øjeblikke gør forskellen
Ofte er det detaljerne i en oplevelse, der gør hele forskellen. Det oplevede han både på Søllerød Kro, og det oplever han selv dagligt som kok. Derfor er hans bedste råd til nye talenter at have fokus på detaljerne.

”Det er vigtigt at have ambitioner og forstå helheden, men gør dig selv og branchen den tjeneste også at have fokus på detaljen. Nogle gange er det de små øjeblikke, der gør hele forskellen for gæsten, og ikke mindst for os, der leverer oplevelsen.”

Se menu (pdf)

Bendix Sixhøj Laursen vil i finalen være at finde i køkken nr. 5. Læs om tjeneren Andreas Kobs Laursen, der vil servere for ham, og se hans vinmenu på siden her.